***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! МВнР: Навлизането на руски военни кораби в Черно море е недопустимо. Приеха промени в закона за защита от домашното насилие


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 7 август   

 

Навлизането на съветски военни кораби в изключителната икономическа зона на черноморски страни, в това число в тази на България, както и оповестяването на предупредителни региони в тях, рискови за мореплаване, е неприемливо и вреди на икономическите и финансовите ползи на страната ни и на българските жители. 

Това бе изразено от българска страна по време на консултациите по главните правила за реализиране на мир, които се организираха в Джеда, Кралство Саудитска Арабия, оповестиха Министерството на външните работи.

***

„ Това, което ни демонстрира обществото през миналите седмици, е знак, че хората считат домашното принуждение за значителен проблем. Нужно е да има ясни дейности, които да оказват помощ на жертвите на домашно принуждение ", добави депутатът Мутафчиева.

***

Парламентът одобри на първо четене интимната връзка да влезе в закона за отбрана от домашното принуждение. " За " гласоподаваха 144 -ма народни представители. 

Законопроектът планува, че „ интимна връзка е непринуден релативно дълготраен съюз сред две лица, който поражда и съществува като фактическо положение, без да е належащо спазването на правно контролирана процедура и без значение дали лицата споделят едно домакинство, като водещ детайл е строго персоналния темперамент на техните връзки. ”

***

„ Днешният спор потвърждава какъв брой дебелашки се мисли в тази зала във връзка с случилото се с 18-годишната Дебора от Стара Загора ".

Това сподели съпредседателят на 'Продължаваме смяната " Кирил Петков във връзка на нападки и закачки от страна на представители на други политически сили в Народното събрание.
Петков беше сбит, само че увери, че от ПП-ДБ няма да се откажат.

***

„ Минаха около него две момчета, които просто го загледаха може би с отрицание и го отминаха го. Той пристигна при мен и ме попита: Ти ли ми ги прати тия и ме удари с пестник в лицето. Без да съм го предизвиквала с нищо “, споделя дамата.

Според нея нападателят не е бил пийнал.

„ Изглеждаше по някакъв различен метод, не беше съответен и по тази причина считам, че това чувство за параноя и че трима изцяло инцидентни минувачи можем да сме в комбина и да го преследваме за мене това приказва, че нещо не му е наред “.

***

„ Когато бюджетът беше неодобрен в Комисията по бюджет и финанси, се обадих на политическите ръководители и им заявих, че в случай че това не бъде оправено в зала, ще си подам оставката. 

Това беше във вторник вечерта, в сряда сутринта си бях подготвил речта, с която си подавах оставката, само че тъкмо преди Министерски съвет бях известен от политическите ръководители, че различията са преодолени, тъй че не се наложи да си депозирам оставката “, описа акад. Денков.

***

Днес изтича 24-часовата мярка „ задържане под стража “ на Динко Вълев, който прояви експанзия към просещ мъж, престорил се на неработоспособен. Видео с експанзията пред магазин в Равда обиколи обществените мрежи. На него Динко удря мнимия неработоспособен, който проси пари пред хипермаркета и го блъска от количката.

Проверява се дали Динко Вълев има и предходни прояви. Той има няколко досъдебни производства, които не престават да се проверяват, съобщи БТВ.

***

От 24 февруари 2022 година до 7 август 2023 година украинските сили за защита са ликвидирали 250 240 съветски окупатори, в това число 540 единствено през миналото денонощие, съобщи Укринформ, представено от Българска телеграфна агенция.

***

Жена беше убита рано тази заран, когато съветските сили подложиха на обстрел украинския град Херсон, а двама бяха убити по граничните зони на Харковска област в Североизточна Украйна, оповестява Ройтерс. 

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР